Skip to content

Våra Tjänster

Svenska Bolagstorget

Den mest lönsamma vägen till en företagsförsäljning

Platsen där blivande och befintliga entreprenörer & företagare möts!

 

Skall du sälja företag? Här kan du som bestämt dig för att sälja aktiebolag, enskild firma eller delar därav, hitta information om hur en affärsöverlåtelse går till och hur våra duktiga företagsmäklare kan förenkla det för dig. Vi hjälper dig med affärsöverlåtelsen med allt från början till slut. Företagsmäklarens arbete är klart när du har pengarna på banken.

En företagsvärdering är ett bra verktyg när man ska sälja sin verksamhet, men det kan finnas flera andra skäl varför man vill värdera ett företag. Kanske handlar det om att finansiera en investering, samarbete med leverantörer eller ett företagsförvärv. När man värderar ett företag så är det viktig att ta hänsyn till de aspekter som gör det aktuella företaget unikt, något som våra rutinerade företagsmäklare är bra på.

För att snabbt och enkelt kunna kunna finna lämpliga köpare till våra objekt som är till försäljning så har vi skapat ett köpar- & intressentregister där potentiella köpare har möjlighet att registrera sig. Registret består av  intressenter som Svenska Bolagstorgets mäklare har haft kontakt med runt om i landet. 

På Svenska Bolagstorget arbetar kompetenta företagsmäklare och företagskonsulter med lång erfarenhet med såväl ekonomisk som affärsjuridisk rådgivning. De har sett och medverkat till många gynnsamma affärupplägg. Vårt fokus är oftast att skapa värden i verksamheter och tydliggöra dessa värden vid en försäljning.

Det är mycket att tänka på när ett överlåtelseavtal ska upprättas och skrivas under.

Syftet med ett skriftligt avtal är att parterna skriver ned vad de har kommit överens om. Muntliga avtal gäller, men det kan bli svårt att bevisa vad som är överenskommet. Även om man nu är överens är det bra om man också förblir det! Ett väl utarbetat affärsöverlåteseavtal skall göra både köpare och säljare trygga med den aktuella affären.