Att Sälja Företag

Svenska Bolagstorgets företagsmäklare leder säljprocessen steg för steg, från företagsvärdering till förhandling, avtal och avslut. Självklart görs allt i samråd med uppdragsgivaren och gärna också tillsammans med parternas revisorer, banker och jurister för att underlätta en lönsam snabb affärsöverlåtese.

VD Christina Hansson

Sälja företag eller verksamhet med en Företagsmäklare.

Att sälja ett företag eller bolag kräver en hel del kunskap och arbete så att båda parterna blir nöjda. En företagsmäklare hjälper dig med allt från att analysera och värdera ditt företag, hitta intresserade köpare, sköta förhandlingar och skriva avtal.

Sälja hela eller delar av företaget

Du kan sälja företag på två olika sätt. Antingen säljer du företaget i dess helhet med förpliktelser och allt eller så säljer du en del av verksamheten. När du överlåter dina aktier eller andelar i företaget så säljer du själva företaget. Säljer du inkråmet är det ditt företags tillgångar du säljer. Säljer du en enskild firma är det alltid en inkråmsaffär du gör.

Vi värderar ditt företag

Svenska Bolagstorgets företagsmäklare leder säljprocessen steg för steg, från företagsvärdering till förhandling, avtal och avslut. Självklart görs allt i samråd med dig som säljare och gärna också tillsammans med din revisor och bank för att underlätta en lönsam och snabb affärsöverlåtelse.

Dags att sälja företaget

Alla företagare måste förr eller senare lämna sitt företag eller verksamhet. Om inte annat så av åldersskäl. När du väl bestämt dig för att sälja företaget så är det bra om det inte går alltför lång tid innan affären är i hamn. Detta då det kan vara svårt att driva företaget vidare med fullt engagemang och styrka när man väl fattat beslutet att sälja verksamheten till någon annan. Det påverkar ofta verksamheten negativt över tid.

Processen för att sälja företaget

 

Marknadsanalys och värdering av företaget

En av våra företagsmäklare gör en grundläggande företagsvärdering samt en detaljerad marknadsanalys. Vi besöker vanligen företaget för att få en bra bild av hela verksamheten.

Vi skapar ett säljprospekt

Din företagsmäklare sammanställer material och underlag och skapar ett säljprospekt som tydligt beskriver företaget och dess möjligheter för intresserade köpare.

Företag till försäljning

Med hänsyn till ditt val av sekretess så matchar vi ditt företag med olika köpare i vårt stora köpar- & intressentregister och lägger även ut företaget till försäljning på flera olika hemsidor, branschtidningar och marknadsplatser.
Vi träffar sen intresserade köpare för inledande diskussioner och genomför eventuellt visningar av ditt företag.
Vi deltar aktivt i förhandlingen mellan dig och köparen och upprättar till slut ett överlåtelseavtal som båda parterna är nöjda med.
Vi finns även med vid tillträdet och ser till så att allt fungerar som det skall.

Vi strävar efter att du skall kunna fortsätta arbeta i ditt företag utan att bli störd av intresserade köpare som kontaktar dig i tid och otid.

 

 

Kontakta oss!

Hör av dig för en förutsättningslös diskussion hur vi skulle kunna gå till väga med en försäljning av just ditt företag! Ring oss gärna på 08-559 25 000, skicka ett email till info@svenskabolagstorget.se eller använd gärna formuläret nedan! Vi återkommer då inom kort så du får berätta hur du önskar ha det!

MVH

Svenska Bolagstorget

 

Informations & Kontaktformulär

Här kan du fylla i ett kontaktformulär och ange vilka tjänster eller annan information du är intresserad av. Vill du köpa eller sälja en verksamhet, ett företag eller del därav så besök gärna våra sidor för detta ändamål, via länkarna nedan. Där kan du se de aktuella objekten listade.

Jag vill köpa ett företag eller verksamhet
Jag vill sälja ett företag eller en verksamhet.

I annat falll fyll i de fält som finns i formuläret så kontaktar vi dig för vidare diskussion. Du kan annars även skicka e-post till info@svenskabolagstorget.se

Dina uppgifter
Uppdragsgivare
Address
Intressen & Önskemål

© 2021 Svenska Bolagstorget (Svenska B & F Torget AB) and SEDAB. All Rights Reserved.

Login